Kontakt
ul. Wypoczynkowa 10, 43-460 Wisła
tel.: (+48) 33 855 20 13, 518 267 636
recepcja@dwbeskidy.com.pl
Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia” G.B. Shaw
Wartość tego cytatu doskonale rozumieją nasi Szefowie Kuchni, którzy z pasją i znawstwem przygotowują menu. Czy to śniadaniowy bufet, czy apetyczna obiadokolacja, w naszej kuchni królują naturalne, zawsze świeże produkty od lokalnych dostawców, a dania, inspirowane tradycją regionalną na długo pozostają w pamięci smakoszy. Tylko współbrzmienie otaczającej natury z przyjemnościami dla podniebienia, stworzy doskonałe warunki dla wypoczynku i relaksu. Dlatego zachęcamy do wybrania Wisła noclegi z wyżywieniem w Domu Wczasowym Beskidy!
PRZYKŁADOWE MENU OBIADOKOLACYJNEGO BUFETU W OKRESIE WIOSENNO – LETNIM
Wariant I
Zupa z botwinki z ziemniakami + kwaśnica na żeberkach wędzonych
Filet z kurczaka z grilla + papryka faszerowana warzywami i kuskusem
Młode ziemniaki z masełkiem i koperkiem + frytki
Zasmażana marchewka + surówka z młodej kapusty z ogórkiem zielonym
Sos pomidorowy + sos czosnkowy
Galaretka z sezonowymi owocami i sosem jogurtowo – miętowym + ciasto
Kompot + woda min z miętą i cytryną
Kawa, herbata, cytryna, mleko, cukier biały, cukier trzcinowy
Wariant II
Zupa ogórkowa + kwaśnica na żeberkach wędzonych
Kotlet mielony + tortilla z warzywami na ciepło
Ziemniaki z wody + kasza gryczana ze skwarkami
Zasmażana młoda kapusta + buraczki
Deser chałwowy z musem malinowym + ciasto
Kompot + woda min z miętą i cytryną + kefir
Kawa, herbata, cytryna, mleko, cukier biały, cukier trzcinowy
Wariant III
Zupa koperkowa + kwaśnica na żeberkach wędzonych
Żeberka duszone + panierowane kawałki kalafiora
Młode ziemniaki z masełkiem i koperkiem + frytki
Sos chrzanowy, sos śmietanowy
Zasmażana kiszona kapusta + mix sałat z sosem z rzodkiewką i vinaigrette
Mus truskawkowy podany ze świeżą miętą + ciasto
Kompot + woda min z miętą i cytryną
Kawa, herbata
Wariant IV
Zupa pomidorowa z makaronem i świeżą pietruszką + kwaśnica na żeberkach wędzonych
Kotlet schabowy + pstrąg z grilla
Młode ziemniaki z masłem i koperkiem, ryż z warzywami
Mizeria + surówka z marchewki
Arbuz + ciasto
Kompot + woda min z miętą i cytryną
Kawa, herbata
Wariant V
Zupa z kalarepy ze śmietaną i młodymi ziemniakami + kwaśnica na żeberkach wędzonych
Filet z ryby sote + naleśniki faszerowane szpinakiem i serem feta
Puree ziemniaczane
Surówka z kapusty kiszonej + mix sałat z sosem vinegrette
Sos cytrynowy, sos serowy
Letnie tiramisu z truskawkami + ciasto
Kompot + woda min z miętą i cytryną
Kawa, herbata
Wariant VI
Zupa z młodych warzyw z kluseczkami + kwaśnica na żeberkach wędzonych
Schab Bacy faszerowany bryndzą i boczkiem + kotlety ziemniaczane
Młode ziemniaki z masłem i koperkiem + kopytka
Sos pieczeniowy, sos koperkowy
Surówką z młodej kapusty + zasmażana młoda marchewka z natką pietruszki
Prażone jabłka podane z kruchymi ciasteczkami i bitą śmietaną + ciasto
Kompot + woda min z miętą i cytryną
Kawa, herbata
Wariant VII
Rosół z lanym ciastem + kwaśnica na żeberkach wędzonych
Roladka drobiowa faszerowana mięsem mielonym wołowym i warzywami + ryba panierowana
Kluski śląskie + pieczone młode ziemniaki z kminkiem i solą himalajską
Sos pieczeniowy + sos cytrynowy
Sałatka z pomidora i cebuli + surówka z pora i kukurydzy
Panna cotta z sosem malinowym + ciasto
Kompot + woda min z miętą i cytryną
Kawa, herbata
W naszym barze KOLOROWE OWCE zapraszamy do delektowania się niebanalnymi, regionalnymi, świeżymi i bardzo smacznymi przysmakami górskimi.
KWAŚNICA na wędzonych żeberkach
Kapusta kiszona, ziemniaki, cebula, wędzone żeberka
PLACKI ZIEMNIACZANE z blachy ze szpyrkami
Ziemniaki tarte, cebula, boczek, kwaśna śmietana
PIEROGI PO NASZYMU z bryndzą i ziemniakami 8 szt.
Ziemniaki, bryndza, cebula, okrasa, kwaśna śmietana
SMAŻONY SYR GAZDOWSKI
Panierowany ser regionalny z frytkami sosem tatarskim, żurawiną i surówką z kiszonej kapusty
KURZOK Z PIECA
Filet z kurczaka zapiekany z boczkiem wędzonym, syrem gazdowskim, z frytkami i blanszowanymi warzywami
DESKA GÓRALA dla dwojga
Wybór wędlin i serów regionalnych, ogórki kiszone, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula marynowana, pieczywo
DESER jesień w Beskidach
Szarlotka z cynamonem, orzechami i kremem mascarpone
Organizujemy również biesiady przy grillu, poczęstunek w trakcie konferencji oraz spotkania i przyjęcia okolicznościowe – zapraszamy do kontaktu
ul. Wypoczynkowa 10, 43-460 Wisła
tel.: (+48) 33 855 20 13, 518 267 636
recepcja@dwbeskidy.com.pl